WOW0821240209BLCLJLLLML

Cosul meu
Checkout Secure
Ce jucării să alegem?   - Jucăriile STEM

 

 

Jucăriile STEM sunt câteva dintre materialele de învățare multifuncționale pe care le pot utiliza copiii pentru a dobândi noi cunoștiințe, a-și îmbunătăți abilitățile de învățare și pentru a se distra în același timp. Recent, acestea au devenit foarte populare în Marea Britanie și America (mai ales în Silicon Valley) datorită beneficiilor educaționale extraordinare pe care le aduc copiilor.

În Romania,  jucăriile STEM sunt relativ noi, dar să sperăm că și copiii noștrii se vor bucura cât de curând de avantajele aduse  de acestă nouă generație de jucării  distractive,  captivante și foarte educative.

Voi încerca în urmatoarele articole să vă aduc cele mai recomandate magazine online de unde le puteți cumpăra.

Happy reading… și nu uitați să dați un share dacă vi s-a părut interesant

 STEM este un acronim pentru Science, Technology, Engineering, Maths. Aceste jucării nu sunt ca oricare alte jucării, deoarece motivul din spatele design-ului și al dezvoltării acestora este cu scop educațional nu doar pentru distracție, ca alte jucării. Rolul acestor Jucării STEM este de a stimula interesului copiilor pentru știință, tehnologie și matematică, încă de la o vârstă fragedă. Acest lucru se întâmplă în special, în etapele de dezvoltare timpurie a copiilor când interesul pentru aceste domenii începe să apară.

Care sunt avantajele Jucăriilor STEM? Nu este un secret că dezbaterea privind importanța și avantajele Jucăriilor STEM a fost foarte răspândită în ultimul timp. Pentru unii părinți, există o diferență foarte mică sau deloc între Jucăriile STEM și alte jucăriile normale. Dar, cei care cunosc beneficiile și avantajele extrem de mari ale acestor jucării, le consideră un MUST HAVE pentru toți copiii.

Avantajele Jucăriilor STEM:

  • dezvoltă gândirea divergentă

Nu este nimic mai plăcut decât a vedea un copil cu o gândire și o abordare divergentă a diferitelor situații din viață. Au dispărut zilele când copiii s-au bazat pe părinți să gândească în numele lor și să-i instruiască ce să facă. În prezent, copiii au devenit maeștri și creatori ai destinelor lor. Sunt copii care sunt la vârsta de 8 ani și au făcut lucruri incredibile în comparație cu majoritatea oamenilor, de două ori mai mari decat ei.

  • îmbunătățește creativitatea - joaca cu Jucăriile STEM de la o vârstă fragedă le dezvoltă copiilor creativitatea și abilitățile de rezolvare a problemelor. În vremurile actuale, copiii au venit cu idei creative și inovații fascinante, care au eclipsat alte inovații similare ale adulților. Un bun exemplu este băiatul de 14 ani din Texas, care a proiectat un fel de ceas atât de complex, încât profesorii săi au crezut că este o bombă. Nivelul înalt de creativitate și inovație de care a dat dovada s-a conturat prin folosirea jucăriilor educative de la o vârstă fragedă.
  • dezvoltă capacitățile de coordonare ochi- mâini - nu mulți oameni pot să-și coordoneze perfect mișcarea mâinilor cu cea a ochilor. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea oamenilor devin experimentali doar la vârste avansate, când este aproape imposibil să învețe o nouă abilitate. Cu toate acestea, pentru copiii care sunt expuși la jucăriile STEM încă de mici, devine ușor pentru ei să dezvolte și să perfecționeze capacitățile de coordonare a mâinilor. Aceste aptitudini sunt foarte importante în studiile tehnice de învățare, cum ar fi știința și ingineria.
  • promovează abilitățile spațiale - mai multe studii de cercetare au arătat că există o legătură puternică între jocul de construcție și competențele spațiale. Copiii care se joacă cu Jucăriile STEM arată un interes profund în construcții și adesea construiesc structuri sofisticate care implică folosirea abilităților spațiale și a inteligenței fine. Studiile recente făcute în rândul tinerilor au arătat că jucăriile educative i-au făcut pe copiii care s-au jucat cu acestea să-i întreacă pe colegii lor în rotația mentală și în vizualizarea spațială.

Care sunt unele dintre cele mai bune Jucării STEM? Există o mulțime de jucării STEM de diferite tipuri. Chiar și așa, aceste jucării se bazează pe conceptul de a oferi valoare educațională și beneficii copiilor. Unele dintre jucăriile de învățare de top includ:

  1. Jocul de contrucție cu Magneții Educativi - Magnetic Building Blocks

Magneții educativi reprezintă probabil, una din cele mai bune jucării STEM de pe tot globul, pentru copiii, deoarece ei îi găsesc foarte interesanți și distractivi.

Acest joc de construcție este considerat o jucărie inteligentă de învățare datorită capacității de a profita de interesul copiilor și de entuziasmul pentru construirea în spațiu, învățându-i elementele de bază ale matematicii, și magnetism-ului. Deasemenea, prin joaca cu Magneții Educativi copiii își dezvoltă gîndirea rațională, gândirea spațială, gandirea logică, creativitatea, imaginația, abilitățile de a socializa cu alți copii la joacă, miscările motrice fine, coordonarea mâini-ochi, și îndemânarea.

Concepute pentru a fi folosite de copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 12 ani, aceste jucării reprezintă o investiție demnă și potrivită pentru toți părinții . Principalul motiv pentru care aceste jucării reprezintă o alegere preferată pentru părinți și profesori este că jucăriile vin cu posibilități de joc nesfârșite. În plus, magneții educativi se lipesc ușor și stabil permițîndu-le astfel copiiilor să creeze structuri elaborate care uneori pot fi mai înalte decât ei. Aceste jocuri sunt concepute pentru a răspunde și depăși așteptările copiilor, părinților și ale profesorilor.

  1. Marble Runs

Setul de joacă cu bile- Marble Runs, este un joc foarte interesant și distractiv pentru copii, creat în diferite variante, inclusiv seturi de starter pentru începători și super-seturi pentru jucătorii profesioniști. Fabricate cu o tehnologie de ultimă oră, aceste jucării se bucură de atribute excepționale, cum ar fi o mare rezistență, durabilitate, capacitatea de a dezvolta un nivel înalt de creativitate, și opțiuni nelimitate de joc.

  1. Jucăriile Snap Circuit

Cu peste 60 de piese, jucăriile Snap Circuit învață copiii principiile de bază ale electricității și pot fi folosite în crearea a 300 de proiecte electronice diferite. Conceptul jucăriilor Snap Circuit este acela de a construi un circuit electronic prin prinderea tuturor componentelor necesare ( întrerupătoare, fire electrice, circuite muzicale, circuite de alrmă) pe o rețea de plastic. Circuitele Snap vin cu majoritatea componentelor electronice atașate pe blocurile de plastic. Aceste blocuri pot fi apoi prinse pe o plasă de plastic pentru a face circuitul să funcționeze cu ajutorul bateriilor AA. Deoarece este atât de ușor să fixați împreună toate componentele electronice, copiii iubesc să experimenteze cu diferite circuite și acest lucru ajută la dezvoltarea interesului în domeniul electronicii.

Așadar, dragi părinți, dacă doriți să le oferiți copiiilor dumneavoastră tehnici de învățare importante și recomandate de profesorii din toată lumea, atunci Jucăriile STEM reprezintă ideea cea mai bună pentru a le spori istețimea și priceperea.

 


Postare mai veche Postare nouaAdăugat în coș!